Slick Ricka akurat najbardziej kojarze wlasnie z przepaski na oko, bo akurat Nim (pomimo ciekawego stylu) jaram sie dosc srednio.
Ja na dzis wrzucam ekipe rodem z Bostonu - The Almighty RSO, w ktorej sklad wchodzili E-Devious, Ray Dog (obecnie lepiej znany jako Benzino), Tony Rhome i DJ Deff Jeff. Choć sklad dzialal w latach 1986-98 to dopiero w '96 wydali swoj pierwszy LP "Doomsday: Forever RSO" (wczesniej bylo kilka singli i EP "Revenge of da Badd Boyz.
[info na podstawie Wikipedii]
A.Z. (Azie Faison pochodzacy z Harlem, NY) którego klip wrzuciłem to nie ten AZ (naprawde nazywa sie Anthony Cruz, pochodzi z Brooklynu, NY) który nagrywał z Nasem, to jest po prostu zbieznosc ksyw.
A film polecam, bo niezle pokazuje zycie ówczesnego Harlemu;
chyba nawet jest na YT, ale nie wiem czy z PL napisami
no i żeby nie bylo offtop, to kilka kawalkow, ktore laczy czlowiek, ktorego chyba nie trzeba przedstawiac - DJ Premier ("best producer alive" jak to REKS nawinal)
a co do info o autorze to przytocze swoja wypowiedz z Filmweb'u a propos filmu "Paid in Full", ktory to wlasnie oparty jest na faktach z zycia A.Z.
Chciałbym tylko dodać, że film inspirowany jest autentycznymi wydarzeniami. Dotyczy życia Azie'go Faison'a, który handlował narkotykami w nowojorskim Harlemie. Po wydarzeniach ukazanych w filmie, a które miały miejsce w 1987 roku (9-krotnie postrzelony podczas napadu) porzucił narko-biznes. W 1989 roku utworzył skład rapowy MobStyle, a w 1991 nagrał album solowy (jako "AZ. Śmierć jego przyjaciela Richa (w filmie Mitch grany przez Mekhiego Phifera) i jego młodszego brata rzeczywiście miała miejsce (w 1990 roku).