Załóż konto Szukaj Pomoc


skateshop poleca
skateshop
         » Forum andegrand » Pozostałe » Gry, konsole, pc, internet... » Programowanie

Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja
Programowanie
sic311

sic311

Member
Posty: 53
Wyświetl posty

Send a personal messsage to sic311 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Mam pytanie odnośnie programowanie czy umiecie jakieś języki programowania lub tworzyliście jakieś małe programy i od jakiego języka zaczynaliście?
Jak wyglądał wasz pierwszy program mój wyświetlał napis "hello world"

Napisane Jun 17, 2007, 10:10 pm
nexpo

nexpo

Member
Posty: 466
Wyświetl posty

Send a personal messsage to nexpo zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

A w jakim programie i jakim języku go napisałeś?? ;]

JA tam kiedyś sie bawiłem w programowanie, nic wielkiego. W Borland Pascal'u (chyba tak sie to pisze). Ale szybko zrezygnowałem. Młody bylem!! Miałem ksiąge z instrukcjami jak pisac programy, i takie jak tam były robiłem!! Teraz nie pamiętam jakie to były!!

Napisane Jun 17, 2007, 10:35 pm
danlancher

danlancher

Member
Posty: 2,994
Wyświetl posty

Send a personal messsage to danlancher zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

JA se pisalem cos w pascalu,ale to danwo... rok temu w C (na uC) i C++ na PC... Ale C musze sie jeszcze duzo nauczyc...

Napisane Jun 18, 2007, 7:56 pm
IILOREKII

IILOREKII

Member
Posty: 226
Wyświetl posty

Send a personal messsage to IILOREKII zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Mój pierwszy program a raczej gra to poczciwy, stary PONG na GBA według tutka Wajpera'a! Jeszcze wtedy nawet C nie znałem na poziomie dopuszczającym a napisałem grę w tym języku. Teraz po roku od pierwszego ponga wymiatam w C++ i piszę gry na PSP! Myślę że GAMEDEV jest dobrym sposobem na życie. Rynek, sprzęt, gracze i scena ciągle się rozwija! Nawet w Polsce już powoli wszystko kwitnie tylko potrzebni są dobrzy i doświadczeni programiści z pasją tworzenia gier i może kiedyś polska będzie mieć gry na światowym poziomie!

A co do środowiska to polecam Dev-C++ - jedeno z najlepszych i darmowych środowisk pod win32!

Napisane Jun 19, 2007, 10:17 am Ostatnio edytowane Jun 19, 2007, 10:22 am przez IILOREKII
phantom666

phantom666

Member
Posty: 303
Wyświetl posty

Send a personal messsage to phantom666 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

jee, dawno taki temat chcialem zalozyc :P

moj pierwszy program to nie byl "helo łorld" tylko obliczajacy potege 2 i 3  ^^) oczywiscie w pascalu.

teraz juz go odstawilem bo przeszedlem na OPascala czyli wreszcie Delphi, duzo osob mowi bym sie przestawil na C++ bo wieksze mozliwsci itp ale ja wole zostac przy Delphi

mam na swoim koncie prograik ktory pokazuje kolor po wpisaniu iczb (R,G,B ), czyli czasem przydatny, robilem zegary, minigry i to ogolnie co proste. ostatnio nawet robilem gierke tez bez grafiki ale z napisami i przyciskami ale jakos zaniechalem dalsza prace, jesli ma ktos jakis pomysl na malo skomplikowana gierke to na PM :D

Napisane Jun 19, 2007, 10:53 am Ostatnio edytowane Jun 19, 2007, 10:53 am przez phantom666
mateq21

mateq21

Member
Posty: 14
Wyświetl posty

Send a personal messsage to mateq21 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Ja zacząłem w Delphi i tez pierwszy program to hello world a później taki pierwszy lepszy to kalkulator :P a teraz trochę w php i javascript'cie się bawię :P

Napisane Jun 19, 2007, 10:58 am
MANIEK000

MANIEK000

Member
Posty: 2,487
Wyświetl posty

Send a personal messsage to MANIEK000 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Kiedyś sie troszke bawiłem ale już mi sie nie chce.Za trudne hehe....teraz próbuje sił w animacjach.

Napisane Jun 21, 2007, 11:32 am
mmatt

mmatt

Member
Posty: 2,619
Wyświetl posty

Send a personal messsage to mmatt zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Jako że chodzę do technikum o profilu technik informatyk to mam przedmiot metodologia programowania. Na razie robie w turbopascalu jakieś programy obliczeniowe. Aha...z tego przedmiotu mam 2 :P:P:P

Napisane Jun 22, 2007, 11:19 am
jarekb7

jarekb7

Member
Posty: 136
Wyświetl posty

Send a personal messsage to jarekb7 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Ja w C++ zrobiłem program który pola i objętości różnych figur liczył.
Dostałem za niego 6 z inf.

Napisane Jun 22, 2007, 12:03 pm
Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja