Załóż konto Szukaj Pomoc


skateshop poleca
skateshop
         » Forum andegrand » Fingerboard » Sprzęt » Drewniany blacik .... co popr...

Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja
Drewniany blacik .... co poprawić ?
guumiis

guumiis

Member
Posty: 2,197
Wyświetl posty

Send a personal messsage to guumiis zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Witam. Dzisiaj miałem trochę czasu i poza moją piramidą zrobiłem także blat.
Na razie prezentuje się on tak:
http://img227.imageshack.us/img227/1323/62788652bm6.jpg

Wymiary:
26mm
96mm

Wiem że nie ma dziurek, zrobię je w najbliższym czasie. Kolejne blaty chciałbym aby były jeszcze lepsze dlatego piszcie co mam zmienić ;)

Napisane Dec 29, 2007, 8:20 pm
Wojtass

Wojtass

Member
Posty: 3,655
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Wojtass zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Zajmij się lepiej tylko miejscówkami.

Napisane Dec 29, 2007, 8:21 pm
jakubiks

jakubiks

Member
Posty: 1,867
Wyświetl posty

Send a personal messsage to jakubiks zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Wg mnie popraw:

1. Jakość zdjęc :D
2. Profil, minimalnie krzywy, mnie tam nie przeszkadza, ale inni się będą czepiać
3. Grubość, zdecydowanie za gruby. Ogranicz się do 3mm
4. Rób blaty z min. 2 gatunków drewna, będą ciekawsze warstwy
5. Zostawiaj dłuższe noski, będzie lepszy efekt.
6. Co do estetyki, to niewiele powiem, bo fotki z odbytu ;D

edit. ^^Wojtass w sumie mnie podsumował ;]

Napisane Dec 29, 2007, 8:22 pm Ostatnio edytowane Dec 29, 2007, 8:23 pm przez jakubiks
miLosz07

miLosz07

Member
Posty: 1,928
Wyświetl posty

Send a personal messsage to miLosz07 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Wojtass powiedział(a):
Zajmij się lepiej tylko miejscówkami.


Też tak myśle ^^)  Bardzo podobny do BW takiego jednego (też taki gruby)

Napisane Dec 29, 2007, 8:24 pm
ROOkIEE

ROOkIEE

Member
Posty: 994
Wyświetl posty

Send a personal messsage to ROOkIEE zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

gumiwood?
wiele mozna w nim poprawic:P wg mnie troche gruby jest :|

Napisane Dec 29, 2007, 8:26 pm
Mateio

Mateio

Member
Posty: 347
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Mateio zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Gruby :) a poza tym całkiem całkiem, chociarz bardziej mi się podobają twoje miejscówy.Może wymyśl jakąs nową

Napisane Dec 29, 2007, 8:29 pm
michal911

michal911

Member
Posty: 122
Wyświetl posty

Send a personal messsage to michal911 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

grubosc, i rob kolorowe warstwy

Napisane Dec 29, 2007, 8:32 pm
guumiis

guumiis

Member
Posty: 2,197
Wyświetl posty

Send a personal messsage to guumiis zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Aha zapomniałem dodać ma 5 warstw :)
No ktoś tam napisał że mam się zmieścić w 3mm tak to zrozumiałem ;)
Blat ma niewiele ponad 2mm. Może się tak wydawać ponieważ ma proste krawędzie.
Jeśli chodzi o jakość zdjęć to będzie ciężko wydobyć coś lepszego z mojego aparatu :)

michal911 powiedział(a):
grubosc, i rob kolorowe warstwy


Kolorowe warstwy będą ;) Na razie dosycha wszystko ;) Powinien być kolor zielony i czerwony :) Zobaczymy co to będzie

Napisane Dec 29, 2007, 8:33 pm Ostatnio edytowane Dec 29, 2007, 8:34 pm przez guumiis
jakubiks

jakubiks

Member
Posty: 1,867
Wyświetl posty

Send a personal messsage to jakubiks zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

guumiis powiedział(a):
(...) ma 5 warstw :)
(...)Blat ma niewiele ponad 2mm.(...)


:o Człowieku, to jakie on ma wymiary? On musi być strasznie krótki i wąski.

Napisane Dec 29, 2007, 8:38 pm
guumiis

guumiis

Member
Posty: 2,197
Wyświetl posty

Send a personal messsage to guumiis zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

jakubiks powiedział(a):
guumiis powiedział(a):
(...) ma 5 warstw :)
(...)Blat ma niewiele ponad 2mm.(...)


:o Człowieku, to jakie on ma wymiary? On musi być strasznie krótki i wąski.


Nie wiem dlaczego tak myślisz. Tutaj masz porównanie z blatem TD:

http://img341.imageshack.us/img341/3398/obraz015cl1.th.jpg

Wydaje się trochę grubawy może i racja, ale jak zeszlifuje mu jeszcze brzegi to będzie lepiej to wyglądało :) Bynajmniej tak myślę.


edit jakubiks: A wpisze sie tutaj. Teraz dokładnie widać, blat TD ma 3mm +- 0.1mm, a ten twój jest dużo grubszy ;]

Napisane Dec 30, 2007, 9:46 am Ostatnio edytowane Dec 30, 2007, 3:45 pm przez jakubiks
peavey11

peavey11

Member
Posty: 842
Wyświetl posty

Send a personal messsage to peavey11 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Wg. mnie jest za gruby, jak już ktoś zdążył wspomnieć.
EDIT: I trochę bardziej "wygięty" profil.

Napisane Dec 30, 2007, 10:17 am Ostatnio edytowane Dec 30, 2007, 10:19 am przez peavey11
crashaxe

crashaxe

Member
Posty: 975
Wyświetl posty

Send a personal messsage to crashaxe zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

jakby byl cienszy na pewno bylby bardziej widoczny profil bo jak wyglada tak jak wyglada to nie bardzo ;I ale popraw to i bedzie dobrze. a co do kolorowych warstw to to jest troche zalowe macie zamir jezdzic na fb i sie jarac kolorkami czy trickami bo juz sie gubie ;I

Napisane Dec 30, 2007, 10:19 am
Vegio

Vegio

Member
Posty: 425
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Vegio zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

bede szczery... rob TYLKO przeszkody i miejscowy bo blat wyglada lipnie... krzywy gruby i brzydki ;/ moja szczera ocena...

Napisane Dec 30, 2007, 10:22 am
PiotrW16

PiotrW16

Member
Posty: 270
Wyświetl posty

Send a personal messsage to PiotrW16 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

co sie zescie uczepili tego zeby tylko miejscowki robil
On chce znac opinie a nie zlosliwe posty

moja opinia:
to co Jakubiks+
"ostrzejsze" podgiecie, bo tera jest takkie okrrągławe (jesli wiesz co mam na mysli :P)
i co NAJWAZNIEJSZE: powinien byc CIENSZY
jeszcze concave do dupy

Pozdro
blatowej przyszlosci zycze ;)

Napisane Dec 30, 2007, 11:02 am Ostatnio edytowane Dec 30, 2007, 11:03 am przez PiotrW16
viruson

viruson

Member
Posty: 733
Wyświetl posty

Send a personal messsage to viruson zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

1, Prosze cie zrób concave
2. 4 warstwy rób bo to taki gruuubas

Napisane Dec 30, 2007, 11:11 am
depan

depan

Member
Posty: 1,632
Wyświetl posty

Send a personal messsage to depan zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

zeszlifuj go na krawedziach bo jest taki kwadratowy i popraw profil bo krzywy jest i daj jakies rozno kolorowe warstwy i bedzie git:D

Napisane Dec 30, 2007, 11:27 am
Gutek101

Gutek101

Member
Posty: 4,283
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Gutek101 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

oszlifuj fornir bedziesz mial troche cienszy, mi tez 5 warstwowe wychodza grubasy ^^  Wiekszy profil  grafiki i szlif i bedzie koza mi sie wydaje

Napisane Dec 30, 2007, 11:29 am
guumiis

guumiis

Member
Posty: 2,197
Wyświetl posty

Send a personal messsage to guumiis zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Ja na razie blatów na sprzedaż nie robię ;) chcę zrobić coś dobrego dla siebie, dlatego chcę wiedzieć nad czym muszę jeszcze popracować ;) Czy krzywy jest .... no nie wiem, moze minimalne niedociągnięcia są ;) Ogólnie muszę jeszcze dziurki zrobić dopracować go i zobaczę co dalej. Zrobiłem warstwy, w tym tygodniu jak będę miał chwilkę czasu zrobię sobie blacik z innymi kolorami mam nadzieję że  z lepszym profilem uda mi się zrobić;)

Napisane Dec 30, 2007, 11:50 am
ArtsRilo

ArtsRilo

Member
Posty: 102
Wyświetl posty

Send a personal messsage to ArtsRilo zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

ech za gruby a pomiedzy dwa tech decki to i ja potrafie fornir wsadzic ;/

Napisane Dec 30, 2007, 3:28 pm
guumiis

guumiis

Member
Posty: 2,197
Wyświetl posty

Send a personal messsage to guumiis zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

ArtsRilo powiedział(a):
ech za gruby a pomiedzy dwa tech decki to i ja potrafie fornir wsadzic ;/


Coś Ci nie pasuje? Akurat się troszkę mylisz, bo wyobraź sobie że zrobiłem formę;) No ale skoro Ty wolisz wkładać fornir miedzy dwa TD to już Twoja sprawa ;) Ja mam formę, którą w tym tygodniu ładnie poprawię :)

Napisane Dec 30, 2007, 3:52 pm
Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja