odzyskaj zapomniane hasło
login
hasło
Załóż konto
Szukaj
Pomoc
Skateshop
Headshop
Portal
Forum
skateboard
snowboard
fingerboard
rolki
bike
giełda
bike
muzyka
streetwear
pozostałe
skateshop poleca
»
Forum andegrand
»
Pozostałe
»
Snowboard
»
wyciagi krzeselkowe
Strony:
<< poprzednia
1
,
2
,
3
następna
>>
wyciagi krzeselkowe
FakieOllie
Member
Wyświetl posty
Mam pytanie jak sie wiezdza na snowboardzie na wyciagu krzeselkowym czy trzyma sie deche w rekach czy mam ja caly czas miec na nogach ?
Z gory dzieki za odpowiedz . Jestem poczatkujacy . Aha bedzie ktos z was jezdzil na bialce tatrzanskiej ?
Pozdrawiam
Napisane Jan 18, 2008, 11:44 am
Ostatnio edytowane Jan 18, 2008, 3:23 pm przez FakieOllie
free
Member
Wyświetl posty
FakieOllie powiedział(a):
Mam pytanie jak sie
wierzdza
na snowboardzie na wyciagu krzeselkowym czy trzyma sie deche w rekach czy mam ja caly czas miec na nogach ?
szacun za ten wyraz, zaplułem monitor...
A co do wjazdu, jeśli jesteś naprawdę początkujący to przemyśl czy na górze dasz rade zjechać z krzesełka bez efektownej gleby. Wjeżdżaj tylko z przednią nogą przypiętą, bo z dwoma niewygodnie się siedzi na krzesełku. Popróbuj takie zjazdy na jednej przypiętej nodze na jakiejś góreczce, żeby kawałek zjechać i wyhamować, a później atakuj krzesełko.
I pamiętaj, jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz
have fun, peace.
/edit:
offtopic: dla ludzi z wszelkim dysmózgowiem polecam przeglądarkę firefox2, podkreśla błędy zrobione w okienku formularza...
Napisane Jan 18, 2008, 1:21 pm
Ostatnio edytowane Jan 18, 2008, 1:23 pm przez free
mareecky
Member
Wyświetl posty
jak ci wygodniej.
"wierdza"-hahahahaahahahaha, to ci sie udało
Napisane Jan 18, 2008, 1:59 pm
Wojtass
Member
Wyświetl posty
Na większości wyciągów krzesełkowych obsługa nie puści cię do góry z odpiętą deską (w rękach). Musisz mieć co najmniej jedną nogę przypiętą do deski.
Napisane Jan 18, 2008, 5:05 pm
MiKiDeMiX
Member
Wyświetl posty
chyba najlepiej mieć jedno wiązanie zapięte (przynajmniej większość, w tym ja, tak ma)
Napisane Jan 18, 2008, 8:47 pm
FilipFlip
Member
Wyświetl posty
Wojtass powiedział(a):
Na większości wyciągów krzesełkowych obsługa nie puści cię do góry z odpiętą deską (w rękach). Musisz mieć co najmniej jedną nogę przypiętą do deski.
masz racje ale czasem wpuszczają , łatwo się zjeżdza więc sie nie martw
Napisane Jan 18, 2008, 9:53 pm
FakieOllie
Member
Wyświetl posty
spoko dzieki za odpowiedzi
bedzie ktos jezdzil na bialce?
Napisane Jan 19, 2008, 11:04 am
Wojtass
Member
Wyświetl posty
Do poniedziału (włącznie) ma lać więc odradzam wypady na stok.
Napisane Jan 19, 2008, 11:16 am
FilipFlip
Member
Wyświetl posty
Wojtass powiedział(a):
Do poniedziału (włącznie) ma lać więc odradzam wypady na stok.
Pogoda narazie jest do D**Y
Napisane Jan 19, 2008, 11:41 am
KroVa
Member
Wyświetl posty
Dobrze, że mam ferie dopiero 8 lutego, może do tego czasu zrobi się znowu zimno... ooobyyyyy :
Napisane Jan 19, 2008, 11:52 am
miLosz07
Member
Wyświetl posty
KroVa powiedział(a):
Dobrze, że mam ferie dopiero 8 lutego, może do tego czasu zrobi się znowu zimno... ooobyyyyy :
A ja mam ferie teraz i jestem wściekły
że nie ma tego śniegu. Ferii mam jeszcze tydzień i myśle, że jeszcze pojezdze troche na stoku
Napisane Jan 21, 2008, 3:42 pm
KacperSD
Member
Wyświetl posty
mareecky powiedział(a):
jak ci wygodniej.
"wierdza"-hahahahaahahahaha, to ci sie udało
Tobie też sie udało "Wierdza" xD
I racja - jak ci wygodniej.
Napisane Jan 21, 2008, 8:05 pm
XYVA
Member
Wyświetl posty
Mój kuzyn i ja w tym roku jeździliśmy na spalenej (słovacja) no i on jeździł z dechą na kolanach raczej a ja normalnie więc to jest kwestia upodobania.
Napisane Jan 22, 2008, 4:25 pm
sernik2526
Member
Wyświetl posty
OOO zajechales z tym tematem zal mi sie zrobilo jak to przeczytalem:/Mozesz miec deche na nogach tylko jedna odpieta albo poprostu ja trzymac jaa
Napisane Jan 25, 2008, 7:39 pm
Malinaa
Member
Wyświetl posty
Lol...co to za temat wogole... Wjezdzaj jak Ci wygodnie. Ja osobiscie jak nie ma ludzi to wjezdzam z obiema nogami przypietymi bo nie musze na gorze podpinac. Ale jak ludzi duzo no to po prostu jedziesz jak na orczyku, z jedna noga przypieta do dechy ;p
Napisane Jan 26, 2008, 11:56 pm
FakieOllie
Member
Wyświetl posty
jezdzilem na bialce i wiem ze lepiej jest z jedna noga , ale nie bede samolubny i nie poprosze o zamkniecie tematu bo sa inni poczatkujacy i moga sie czegos dowiedziec
Napisane Jan 30, 2008, 5:13 pm
evolve1994
Member
Wyświetl posty
wjezdzasz z jedna noga przypieta do wiazania i kladziesz deche na takiej polce pod nogami tylko pamietaj odsniez sobie miejsce na polozenie nogi bez wiazania czyli(na naklejona stope antyposlizgowa na blacie) bo jak sie ssiada to jest przypal
Napisane Jan 30, 2008, 8:35 pm
Darecko
Member
Wyświetl posty
Tak jak na orczyku, jedno wiązanie i krzesełko pomiędzy nogi. Ja zmarnowałem 2 wjazdy jak się uczyłem ^^ Za pierwszym tak mnie dziwnie chwyciło i soczyście wyryłem czołem w zaspę, a drugim razem mniej więcej w połowie trafiłem na... muldę po jakimś narciarzu, który się wyrżnął... Co zakończyło się wysiadką w połowie wyciągu.
Trzeba dobrze odśnieżyć miejsce na które dostawia się drugą nogę, bo jak się będzie chciało skorygować ewentualną "krzywiznę" wjazdu to można zgubić nogę po drodze
A no i rozłóż dobrze ciężar ciała na nogach, bo jak trafisz na jakąś muldę to Ci się nogi mogą ugiąć =P Pozdro & ćwicz ^^
Napisane Jan 30, 2008, 10:25 pm
blindek
Member
Wyświetl posty
Darecko on mówi o wyciągach krzesełkowych a nie o orczykach, ja 2.02 jade na obóz do białki
Napisane Jan 31, 2008, 1:27 pm
Darecko
Member
Wyświetl posty
blindek powiedział(a):
Darecko on mówi o wyciągach krzesełkowych a nie o orczykach, ja 2.02 jade na obóz do białki
to sobie jeszcze raz przeczytaj mój post powyżej x_X
Napisane Jan 31, 2008, 3:31 pm
Strony:
<< poprzednia
1
,
2
,
3
następna
>>