Załóż konto Szukaj Pomoc


skateshop poleca
skateshop
         » Forum andegrand » Pozostałe » Gry, konsole, pc, internet... » lagi !

Strony: << poprzednia 1, 2, 3 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja
lagi !, ping 300 zamiast 60
tomekLJA

tomekLJA

Member
Posty: 326
Wyświetl posty

Send a personal messsage to tomekLJA zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

nie wiem co jest grane... jeszcze pare dni temu mialem pingi po 60 a teraz po 300 mam lana z sasiadem i mam router i widze kiedy on siedzi jak go nie ma mam ping 300 a jak jest o dziwo 200 a tylko czasami mam normalny ping;x
lampla na routerze od internetu ADSL swieci a od DATA szybko miga co sie dzieje...
router ovislink internet 512 ;x pomocy
dodam ze kompa skanowalem i nic
i daje tu log z hijacka
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 15:30:10, on 2008-01-24
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSSYSTEM32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32PnkBstrA.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
C:Documents and SettingsvcvcPulpitas.exe
C:Program FilesGadu-Gadusgg.exe
C:Program FilesVentrilo11Ventrilo.exe
C:Program FilesKerioPersonal Firewall 4kpf4ss.exe
C:Program FilesKerioPersonal Firewall 4kpf4gui.exe
C:Program FilesMozilla Firefoxfirefox.exe
C:Program FilesTrend MicroHijackThisHijackThis.exe

R1 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet Connection Wizard,ShellNext = http://gadnet.hit.gemius.pl/hitredir/id=d1LrO49_gATNRtzSFcxXKXZGrmHNIsOEmZdJkmxlsUH.M7/stparam=ogemkjolvw/url=odnowa.gazeta.pl
R0 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
F2 - REG:system.ini: UserInit=C:WINDOWSsystem32userinit.exe,userinit.exe
O2 - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - (no file)
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:Program FilesAdobeAcrobat 5.0 CEReaderActiveXAcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:PROGRA~1SPYBOT~1SDHelper.dll
O3 - Toolbar: (no name) - {62999427-33FC-4baf-9C9C-BCE6BD127F08} - (no file)
O4 - HKLM..Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKLM..Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%system32dumprep 0 -k
O4 - HKCU..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
O4 - HKCU..Run: [MaxCounter] C:Documents and SettingsvcvcPulpitas.exe
O4 - HKUSS-1-5-19..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUSS-1-5-20..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUSS-1-5-18..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS.DEFAULT..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSsystem32CTFMON.EXE (User 'Default user')
O8 - Extra context menu item: &Download with &DAP - C:Program FilesDAPdapextie.htm
O8 - Extra context menu item: Download &all with DAP - C:Program FilesDAPdapextie2.htm
O9 - Extra button: (no name) - AutorunsDisabled - (no file)
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:Program FilesJavajre1.5.0_04binnpjpi150_04.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:Program FilesJavajre1.5.0_04binnpjpi150_04.dll
O9 - Extra button: IE HTTPAnalyzer V2 - {85F4A88D-5FA7-40BB-8BD3-AF7E24C0BF4A} - C:PROGRA~1IEINSP~1HTTPAN~1IEHTTP~1.DLL
O9 - Extra 'Tools' menuitem: IE HTTPAnalyzer V2 - {85F4A88D-5FA7-40BB-8BD3-AF7E24C0BF4A} - C:PROGRA~1IEINSP~1HTTPAN~1IEHTTP~1.DLL
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - https://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O17 - HKLMSystemCCSServicesTcpip..{80C8BCC3-9D98-4665-90DA-43BF124B538B}: NameServer = 10.0.0.6,194.204.159.1
O18 - Protocol: AutorunsDisabled - (no CLSID) - (no file)
O20 - Winlogon Notify: rpcc - C:WINDOWSsystem32rpcc.dll
O22 - SharedTaskScheduler: OutPost FireWall - {4F141CBA-1457-6CCA-03A7-7AA21B61EA0F} - (no file)
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:Program FilesAlwil SoftwareAvast4ashWebSv.exe
O23 - Service: DirectX Service (DirectFotl) - Unknown owner - c:windowssystem32directx.exe (file missing)
O23 - Service: Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Kerio Technologies - C:Program FilesKerioPersonal Firewall 4kpf4ss.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:WINDOWSsystem32PnkBstrA.exe
O24 - Desktop Component 0: (no name) - (no file)

--
End of file - 4043 bytes

Napisane Jan 24, 2008, 3:23 pm Ostatnio edytowane Jan 24, 2008, 3:29 pm przez tomekLJA
Zyga

Zyga

Administrator
Posty: 6,539
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Zyga zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

512 jako dzielone łącze to dość mało wystarczy że sąsiad zostawi coś na ściaganei i możesz zapomnieć o graniu

Pominę już ping 300 to dość dużo

Napisane Jan 24, 2008, 3:33 pm
tomekLJA

tomekLJA

Member
Posty: 326
Wyświetl posty

Send a personal messsage to tomekLJA zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

tak ale jak ma wylaczone to tez mam taki ping przeciez widze kiedy jest bo mam router

Napisane Jan 24, 2008, 3:52 pm
Biczhed

Biczhed

Member
Posty: 1,492
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Biczhed zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Mysle ze tu chodzi o kabel od routera, tnij z 5 cm i bedzie lepiej wg mnie, sam tak mam w neo i z 1mb mam 2.

Napisane Jan 24, 2008, 4:08 pm
Ereach

Ereach

Member
Posty: 460
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Ereach zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Biczhed powiedział(a):
Mysle ze tu chodzi o kabel od routera, tnij z 5 cm i bedzie lepiej wg mnie, sam tak mam w neo i z 1mb mam 2.

wystarczy 30cm ! ja ucielem 30 i bylo git :PP

Napisane Jan 24, 2008, 4:11 pm
eddie0

eddie0

Member
Posty: 2,169
Wyświetl posty

Send a personal messsage to eddie0 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

@up
wam sie to nie uda :D
:mbounce:

edit. smialem sie z nich ... sam polecam taka metode... najlepiej kup se bezprzewodowke , ale za taka bezprzeowdowa zaplacisz ze 150 zl przez ktora nie bedziesz mial lagow
jak nie masz 150zl ! bo za 100 to se wsadz i mniej ... pozostaje ciac kabel

Napisane Jan 24, 2008, 4:13 pm Ostatnio edytowane Jan 24, 2008, 4:50 pm przez eddie0
Royek13

Royek13

Member
Posty: 3,248
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Royek13 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

@eddie0: cicho badz ty sie nie znasz. trzeba przyciac ja tez tak mialem. uciolem z 20 cm i mam w CS ping 70 ;) takze nie ma wiekszych w sumie problemow z pingiem. a tak wogole masz zapasowe wtyczki z kabla internetowego ?

Napisane Jan 24, 2008, 4:17 pm
tomekLJA

tomekLJA

Member
Posty: 326
Wyświetl posty

Send a personal messsage to tomekLJA zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

nie nie mam... ale po co to podcinac 0o

Napisane Jan 24, 2008, 4:41 pm
michal92

michal92

Member
Posty: 4,642
Wyświetl posty

Send a personal messsage to michal92 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

tomekLJA powiedział(a):
nie nie mam... ale po co to podcinac 0o


jak to po co...im dłuższy kabel tym wolniej chodzi internet i w ogóle we wszystkim im dłuzszy kabel to wolniej to chodzi

ja mam neo 1mb to jak kabel skróciłem tak że prawie go nie ma to chodzi jak 6

Napisane Jan 24, 2008, 4:51 pm
przemsk8

przemsk8

Member
Posty: 748
Wyświetl posty

Send a personal messsage to przemsk8 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

trzeba podciąć kabel, wtedy mniejszy dystans bedzie dzielił kompy tak jakby... i wtedy szybciej będzie chodziło. pozdro.

Napisane Jan 24, 2008, 4:52 pm
Chaosik007

Chaosik007

Member
Posty: 502
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Chaosik007 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Tak... zdecydowanie kabel.. miałem taki 4m i skróciłem do 2m i chodzi mi o niebo lepiej... wiesz.. kable lubią się zawijac itp. to także powoduje duże opóźnienia...

Napisane Jan 24, 2008, 6:06 pm
Winiar93

Winiar93

Member
Posty: 212
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Winiar93 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Serio obetnij kabel . Ja mialem lagi w l2 przy dlugim kablu obciąłem i jest OK . To chyba jedyna rada ! xD

Napisane Jan 24, 2008, 6:56 pm
eddie0

eddie0

Member
Posty: 2,169
Wyświetl posty

Send a personal messsage to eddie0 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

sam widzisz , nic wiecej ci nie pomozemy...
jak juz utniesz to nam powiedz czy masz lagi...
bo kurde moj kumpel niedowierza :/ heh ja juz tak zrobilem i jest spoko

Napisane Jan 24, 2008, 7:17 pm
Pioterv

Pioterv

Member
Posty: 2,225
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Pioterv zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Mówia ci wszyscy dobrze skróć kabel, kolesiowi na jednym z forum sie klawiatura zacinala i obcial kabel tak jakmu doradzili chyba o 15cm i teraz tak szybko potrafi pisac litery ze zanim kliknie to ta litera lub cyfra juz sie wyswietla

Napisane Jan 24, 2008, 7:44 pm
lucjusz

lucjusz

Member
Posty: 1,410
Wyświetl posty

Send a personal messsage to lucjusz zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

może od Twojego sąsiada też ktoś pociągnął kabel. lepiej się zapytać.

Napisane Jan 24, 2008, 8:16 pm
TAGGIE

TAGGIE

Member
Posty: 456
Wyświetl posty

Send a personal messsage to TAGGIE zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Dobra, skoro jesteśmy w temacie to mam taki problem:
Mam internet w osiedlówce, kabel tylko tyle, żeby dochodził z kompa do Hub'a (na hubie jest komp mój i ojca), mam extra speed przy ściąganiu np. z RS (100 do nawet 520 kbs (w nocy) ) ale w grach wyskakuje mi ping 500 albo po prostu wywala 999 ping i wali disconnecta. Co z tym zrobić?

Napisane Jan 24, 2008, 8:32 pm
3x

3x

Member
Posty: 168
Wyświetl posty

Send a personal messsage to 3x zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

mozna tez skrocic kabel od zasilania komputera, komputer szybciej dostaje prad przez co wsyztkie urzadzenia podlaczone pod niego tez, ja tak robie u siebie i na komputerach znajomych i bardzo to sobie chwalą, ziom gra w cs na starym juz sprzecie mial ping 450 ,po skroceniu kabla od internetu i od zasilania ( uwaga tez i monitora - szhybcej karta grafizna mu chodzi),myszki i klawiatury ( wyciagnal tez niepodrzebne klawisze ktorych nie uzywa), teraz mam ping 50, oszalamiajaca roznica, sam sie lekko zdziwilem ze az tyle ale naprawde kozacko chodzi i zajebsice sie gra. Na przyszlej lekcji systemow operacyjnych i urzadzen techniki komputerowej skracam z sorem wszystkie kable we wszystkich pracowniach w ramach lekcji, wiec ja ze swojej strony bardzo polecam bo zajebiscie wszystko chodzi i mozna bardzo przyspieszyc prace systemu. POzdro

Napisane Jan 24, 2008, 8:36 pm Ostatnio edytowane Jan 24, 2008, 8:37 pm przez 3x
Pioterv

Pioterv

Member
Posty: 2,225
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Pioterv zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

dobra chyba wyjasninoe, przeciez kazdy kto sie zna na kompie to wie ze w takiej sytuacji sie kabel przycina bo ci tacy co robia te klawiatury itp zawsze daja takie dlugie kable zeby tlyko wypchac pudelko i naciągać ludzi na bajery. mysle ze 20cm wystarczy chociaz im wiecej utniesz tym lepiej, zamknijcie ten teamt bo chyba kazdy na anderze ucianl kabel od myszki, klawiatury i glosnikow zeby lepiej chodzily wiec mysle ze powinienesc zrobic to samo!

Napisane Jan 24, 2008, 8:37 pm
BTM

BTM

Member
Posty: 1,880
Wyświetl posty

Send a personal messsage to BTM zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Pioterv powiedział(a):
dobra chyba wyjasninoe, przeciez kazdy kto sie zna na kompie to wie ze w takiej sytuacji sie kabel przycina bo ci tacy co robia te klawiatury itp zawsze daja takie dlugie kable zeby tlyko wypchac pudelko i naciągać ludzi na bajery. mysle ze 20cm wystarczy chociaz im wiecej utniesz tym lepiej, zamknijcie ten teamt bo chyba kazdy na anderze ucianl kabel od myszki, klawiatury i glosnikow zeby lepiej chodzily wiec mysle ze powinienesc zrobic to samo!


TNIJ!!! nic innego ci nie możemy poradzić...

Napisane Jan 24, 2008, 8:57 pm Ostatnio edytowane Jan 24, 2008, 8:58 pm przez BTM
Majo91

Majo91

Member
Posty: 42
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Majo91 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

A słyszeliscie o tym zeby ucinac co 5cm po 2 cm? Gdzies czytalem ze to wtedy zapobiega jakims falom czy cos. Hmm. Ja jeszcze z tym nie eksperymentowalem ale obinalem juz kable w klawiaturze myszce i glosnikach (harczaly ale juz nie harcza) Xd

Wiec powodzenia. I tnij ;)

Napisane Jan 24, 2008, 9:33 pm
Strony: << poprzednia 1, 2, 3 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja