Naklejanie Gripu, Pierwszy raz.
|
matief93
Member
Wyświetl posty
|
Więc jutro przychodzi do mnie nowy blat a co za tym idzie będę musiał nakleić na niego grip. Nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy brać się za to samemu. Dlatego pytam się was o radę naklejać samemu czy prosić kogoś o pomoc? Trudne jest to naklejanie gripu? Daliście rade samemu za pierwszym razem?
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 5:28 pm |
|
|
|
miki1997r
Member
Wyświetl posty
|
http://www.andegrand.pl/article/1064248737/sami_skladamy_deskorolke
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 5:53 pm |
|
|
|
matief93
Member
Wyświetl posty
|
Czytałem już turtoriale oglądałem filmiki ale wciąż nie wiem jak to będzie i zależy mi na tym byście opowiedzieli jak to u was wyglądało za pierwszym razem
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 6:25 pm |
|
|
|
master9017
Member
Wyświetl posty
|
Historia oparta na faktach: Pierwszy raz odkleiłem kawałek listka gripu, przed czym najpierw oczyściłem docelową stronę blatu od kurzu i ewentualnego jakiegoś tłuszczu etc. Następnie powoli doklejałem odwijany papier z klejem kontrolując tworzenie się pod spodem bąbli. Po zakończonym przyklejaniu sprawdziłem pod słońcem czy nie ma żadnych bąbli a jak były to przekłuwałem szpilką i "doklejałem" to miejsce. Na końcu po wszystkim wziąłem kawałek drewna i odrysowałem rogi blatu i wg powstałych linii nacinałem ostrożnie papier na równo z brzegami blatu. Wszystkie niedociągnięcia poprawiałem by papier nie wychodził poza obrys blatu. Skrawki wyciętego papieru zostawiłem na ewentualne "doklejanie" w razie "łysienia" gripu na desce. Tobie też polecam zostawić te kawałki
Mam nadzieję że moja historia jest syto napisana i że dasz sobie radę sam. Joł.
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 7:26 pm |
|
|
|
matief93
Member
Wyświetl posty
|
@UP dzięki
Mam jeszcze takie pytanie lepiej odkleić cały grip dopasować do deski i zacząc ugniatać od środka czy zacząć od góry deski powoli odklejając grip dociskając itp.
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 7:42 pm |
|
|
|
master9017
Member
Wyświetl posty
|
Lepiej zacznij od góry. Przeważnie tak się robi.
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 7:51 pm |
|
|
|
matief93
Member
Wyświetl posty
|
Tylko oglądałem taki fajny filmik na spryciarzach i tam gość zaczął od środka nie wiem czy nie zrobić tak jak on jak myślicie którą metodą łatwiej coś zepsuć
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 8:02 pm |
|
|
|
master9017
Member
Wyświetl posty
|
Od środka naklejają same prosy które w sumie to mają grip z systemem który nie robi bąbli. Rób tak jak napisałem bo Cie zima zastanie XD
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 8:06 pm |
|
|
|
matief93
Member
Wyświetl posty
|
Ok dzięki czyli już wiem jak będe naklejać a Jessup nie ma tego systemu? bo go jutro będe naklejać
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 8:10 pm |
|
|
|
master9017
Member
Wyświetl posty
|
O ile pamiętam to nie ma takiego bajeru. Dasz radę tylko wszystko rób ostrożnie zwłaszcza pierwszy moment naklejenia gripu żeby nie był krzywo naklejony bo taki klej trzyma dość mocno Pzdr.
Temat zostawiam dla potomnych.
|
|
Napisane Sep 11, 2011, 8:13 pm |
Ostatnio edytowane Sep 11, 2011, 9:08 pm przez master9017 |
|
|