Załóż konto Szukaj Pomoc


skateshop poleca
skateshop
         » Forum andegrand » Bike » Techniczne » [Piasty] Przeróbka z kasety n...

Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja
[Piasty] Przeróbka z kasety na single speed
bartekpalec

bartekpalec

Member
Posty: 17
Wyświetl posty

Send a personal messsage to bartekpalec zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Witam!
kumpel przerabia rower mtb z dirtu na street, w piaście miał mocowanie na kasete, a w streecie przeżutki to obciach :D
w internecie szukaliśmy dużo o tym, znaleźliśmy reduktor za 50zł, i coś o jakiś podkładkach ze starych kaset.
niestety nie dowiedzieliśmy się o co chodzi i jak to zrobić, więc zaproponowałem kumplowi, żebym wstawił taki temat, i oto jest :)
więc pytanie - jak zmienić z kasety na single speeda (bez zmieniania piasty)
z góry dzięk(ujemy)i

Napisane Nov 3, 2011, 5:20 pm
Opik

Opik

Moderator
Posty: 5,212
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Opik zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

3 minutki szukania

Napisane Nov 3, 2011, 6:54 pm
bartekpalec

bartekpalec

Member
Posty: 17
Wyświetl posty

Send a personal messsage to bartekpalec zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

bartekpalec powiedział(a):
w internecie szukaliśmy dużo o tym, znaleźliśmy reduktor za 50zł

Opik powiedział(a):
3 minutki szukania

hmm.. o reduktorze już wiem więc nie musisz mi przypominać ;)
chodzi mi o jakiś tani, domowy sposób
P.S
jak tak patrze na te reduktory to widze zębatki i podkładki pod stery, więc chyba coś sie uda zrobić z tego co mam w chacie
P.S.2
ok. jak spadnie pierwszy śnieg i będzie krótki odpoczynek od roweru zajme sie za to. pojade do serwisu zdjąć kasete, rozbiore ją, wezme najmniejszą zębatke (bodajże 14 zębów) i wszystkie podkładki, i jak zabraknie to dorzuce podkładki dystansowe od sterów. Jak coś będzie nie tak to napisze ;)

Napisane Nov 3, 2011, 9:30 pm Ostatnio edytowane Nov 3, 2011, 9:48 pm przez bartekpalec
Opik

Opik

Moderator
Posty: 5,212
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Opik zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

dobrze kombinujesz ale od razu gaszę - podkładki pod mostek są za małe

Napisane Nov 3, 2011, 10:48 pm
bartekpalec

bartekpalec

Member
Posty: 17
Wyświetl posty

Send a personal messsage to bartekpalec zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

hmm.. mam złe wieści
byłem w serwisie i dowiedziałem się, że mam kasete nakręcaną, więc będzie trudniej
ale i tak nie trace sił i kombinuje dalej :D

Napisane Nov 4, 2011, 7:16 pm
Opik

Opik

Moderator
Posty: 5,212
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Opik zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

czyli wolnobieg masz a nie kasetę. I jak pokombinujesz to też da radę go rozebrać i wymodzić jakąś redukcję. Ale skoro to piasta pod wolnobieg to raczej nic specjalnego więc warto ją po prostu zmienić na jakąś konkretną

Napisane Nov 4, 2011, 8:42 pm
Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja