Załóż konto Szukaj Pomoc


skateshop poleca
skateshop
         » Forum andegrand » Bike » Techniczne » (MTB)Łańcuch

Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja
(MTB)Łańcuch
Rycho134

Rycho134

Member
Posty: 1
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Rycho134 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Siema. Jestem nowy na forum. Na jesień pojawił mi się problem z kastetem i postanowiłem wymienić go na wolnobieg. Jako że nie jestem typem majsterkowicza zawiozłem rower do serwisu. Gdy rower był gotowy wszystko było git i normalnie śmigałem:D Ale w listopadzie pojawił się problem strzelania(nie jest to support, gdyż był wymieniany) i sądzę że to łańcuch.Chciałbym także usunąć tą zębatkę na haku, aby został sam wolnobieg na piaście i mianowicie chodzi mi o to jaki łańcuch jest odpowiedni na zębatki 34(przód) 14(tył).Mam zdjęcia tego układu oto one:
tył- http://imageshack.us/a/img221/5747/dsc00390z.jpg
przód- http://imageshack.us/a/img33/2194/dsc00386hy.jpg
Tak wiem rower trochę zaniedbany.

Napisane Feb 26, 2013, 6:52 pm Ostatnio edytowane Feb 26, 2013, 9:08 pm przez Rycho134
Opik

Opik

Moderator
Posty: 5,211
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Opik zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

a mniejszych zdjęć to się nie da? ;)

Napisane Feb 26, 2013, 7:37 pm
arekkaka15

arekkaka15

Member
Posty: 224
Wyświetl posty

Send a personal messsage to arekkaka15 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Sprawdź czy łańcuch dobrze przylega do zębatek bo dla
Tego może strzelać

Napisane Feb 27, 2013, 9:20 am
Opik

Opik

Moderator
Posty: 5,211
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Opik zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Problem widzę wrzucić normalne zdjęcie

Nie masz poziomych haków więc nie masz innej możliwości napinania łańcucha jak przez napinacz. Więc on musi zostać.

Kup sobie łańcuch nowy, to nie jest duży koszt a przez niego może strzelać. KMC jakiś

Napisane Feb 27, 2013, 11:13 am
arekkaka15

arekkaka15

Member
Posty: 224
Wyświetl posty

Send a personal messsage to arekkaka15 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Zawsze można Skracać łańcuch ale chyba lepiej zostawić

Napisane Feb 27, 2013, 11:43 am
Karas93

Karas93

Member
Posty: 4,051
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Karas93 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

arekkaka15 powiedział(a):
Zawsze można Skracać łańcuch ale chyba lepiej zostawić

Przy pionowych hakach ciężko nawet wtedy wyregulować, a half-linki ssią pałe.

Napisane Feb 27, 2013, 3:13 pm
arekkaka15

arekkaka15

Member
Posty: 224
Wyświetl posty

Send a personal messsage to arekkaka15 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Skoro już jesteśmy przy łańcuchu to powiedzcie mi jak można go trochę "poluzować" bo w 1 miejscu jest sztywny tzn nie zmienia położenia jak jest na zębatce i trochę to denerwuje jak temu zaradzić?
chodzi o to że nie rusza się na łączeniu.

Napisane Feb 27, 2013, 3:31 pm
Opik

Opik

Moderator
Posty: 5,211
Wyświetl posty

Send a personal messsage to Opik zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

WD40 i kombinerkami go poskręcaj na boki w tym miejscu

Napisane Feb 27, 2013, 11:10 pm
arekkaka15

arekkaka15

Member
Posty: 224
Wyświetl posty

Send a personal messsage to arekkaka15 zgłoś post do moderacji Odpowiedz z cytatem Przejdź do góry strony

Dobra dzięki :)

Napisane Feb 28, 2013, 7:59 am
Strony: << poprzednia 1 następna >> Odpowiedz w temacie Stwórz nowy temat CStwórz nową sonde moderacja